10 sfaturi pentru alegerea unui serviciu de inchirieri auto

10 sfaturi pentru alegerea unui serviciu de inchirieri auto

8 May. 2019
In ultima perioada, inchirierea unui automobil a devenit un lucru la indemana, mai ales pentru cei care ajung intr-un oras nou. Cu toate ca selectarea unei masini dintr-o gama de modele disponibile nu reprezinta o decizie dificila, alegerea unui serviciu de inchirieri auto eficient poate constitui o provocare. Ofertele companiilor sunt multiple, iar pentru a te hotari care este mai potrivita trebuie sa fii atent la mai multe lucruri.

Iata 10 sfaturi de care ar fi bine sa tii cont cand alegi un serviciu de inchirieri auto:

1. Analizeaza mai intai companile care inchiriaza masini in zona care te intereseaza. Daca orasul pe care il vizezi este Cluj-Napoca, studiaza ofertele de inchirieri auto Cluj si alege cel mai bun raport calitate-pret.

2. Fii atent la gama de masini din care poti alege! Preferabil ar fi sa poti opta dintr-o diversitate de automobile pentru a gasi modelul care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.


3. Verifica daca autoturismul poate fi ridicat din multiple locatii. Acest lucru constituie un avantaj major, mai ales in momentul in cate ajungi la aeroport si doresti sa preiei vehiculul direct de acolo.

4. Ia in considerare serviciile suplimentare! Daca doresti GPS, scaun pentru copil sau lanturi de zapada de exemplu, ar fi bine sa vezi daca serviciul de inchirieri masini ales de tine dispune de acestea si care sunt taxele suplimentare percepute pentru ele.

5. Informeaza-te cu privire la conditiile necesare pentru inchirirea unui autoturism impuse de compania pentru care optezi! Unele dintre ele solicita ca varsta minima pentru a conduce autoturismul sa nu fie neaparat 18, ci 21 de ani.

6. Asigura-te ca stii care sunt modalitatile de plata. Unele companii s-ar putea sa accepte doar plata numerar sau prin card, altele si prin ordin de plata.

7. Citeste cu atentie termenii si conditiile! In acest fel, vei lua la cunostinta toate detaliile legate de inchiriere si vei sti ce prevederi trebuie sa respecti.

8. Fii atent la clauzele stipulate in contract! Este posibil sa fii tentat sa alegi un pret mai mic, dar sa nu iei in considerare clauzele existente sau taxele suplimentare.

9. Tine cont de asigurarile complementare! In cazul in care esti interesat de una dintre ele, acest lucru va implica reducerea valorii garantiei si a raspunderii financiare in cazul unui accident (in limitele unor conditii prevazute in contract).

10. Asigura-te ca returnarea autovehiculului se realizeaza in aceleasi conditii in care l-ai preluat. Fii atent ca masina sa aiba combustibil cand o predai si sa nu pierzi cheile sau documentele automobilului.

           

 

Social