Termeni si Conditii de Inchiriere - Compexit Cluj-Napoca

Termeni și condiții de închiriere

Informații generale

Pentru ca deplasarea dumneavoastră să se desfășoare în cele mai bune condiții vă aducem la cunoștință următoarele informații referitoare la închirierea unui autoturism prin Compexit Rent-A-Car.

Autoturismul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile contractului de inchiriere. Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii pe care recunoasteti ca le-ati luat la cunostinta si va angajati la respectarea acestora prin semnarea contractului de inchiriere.

In cazul nerespectării condițiilor de inchiriere, asigurarile complementare pentru care eventual ati optat, sunt inaplicabile. In acest caz sunteti responsabil pentru totalitatea daunelor care va sunt imputabile sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.

Conditii necesare pentru inchirierea unui autoturism

In Romania, varsta minima pentru a conduce un autoturism este de 18 ani. Persoanele care inchiriaza, cat și șoferii suplimentari trebuie sa prezinte un permis de conducere si un act de identitate (buletin, pasaport, card international de identitate, etc.) valabile.

Mijloace de plata

Compexit Rent-A-Car va ofera urmatoarele posibilitati de plata:

  1. Plata cu numerar – puteti plati contravaloarea inchirierii cu numerar in orice moment pana la semnarea contractului de inchiriere. Plata in numerar se poate face in RON, EUR, USD SI GBP;
  2. Plata prin card – puteti plati contravaloarea inchirierii cu un card de credit sau debit;
  3. Plata prin OP (ordin de plata) – plata prin OP se poate face pe baza facturii fiscale emise de Compexit Rent-A-Car pana la data scadenta stabilita in contractul de inchiriere;
  4. Plata prin STAR BT - puteti plati contravaloarea inchirierii in 12 rate fara dobanda / 10% puncte STAR utilizand cardul de cumparaturi.

Preluarea autoturismului

Aveti obligatia sa acordati timp pentru a citi contractul de inchiriere, conditiile de inchiriere, costurile aplicabile, particularitatile garantiilor, asigurarilor complementare si serviciile suplimentare incluse sau nu in costul de inchiriere.

Conducatorul autoturismului este titularul contractului de inchiriere. Acesta trebuie sa fie prezent la momentul intocmirii si semnarii contractului de inchiriere si pe numele acestuia vor fi facturate cheltuielile legate de inchiriere. Puteti adauga in contractul de inchirieri soferi suplimentari. Daca acestia nu sunt mentionati la preluarea autoturismului si doresc sa fie inclusi ulterior, trebuie sa se prezinte la un biroul de inchiriere Compexit Rent-A-Car pentru a solicita includerea in contractul de inchiriere, dupa ce autoturismul a fost verificat pentru eventualele daune produse in timpul inchirierii.

In cazul unei daune cauzate autoturismului sau in cazul oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti, in timp ce autoturismul este condus de un sofer care nu este mentionat in contractul de inchiriere, asigurarile complementare eventual incheiate, sunt inaplicabile. Intr-o astfel de situatie va trebui sa despagubiti Compexit Rent-A-Car pentru toate daunele care va sunt imputabile, in special pentru cele cauzate autoturismului. Contractul de inchiriere si fisa de predare/primire (Anexa) precizeaza eventualele deteriorari vizibile imputabile ale autoturismului, numarul de kilometri la bord si nivelul de carburant furnizat la momentul inchirierii. La preluarea autoturismului verificati daca starea acestuia corespunde celei descrise in documentele de inchiriere. In cazul in care constatati o avarie care nu a fost mentionata in contractul de inchiriere, va angajati sa solicitati personalului Compexit Rent-A-Car rectificarea contractului de inchiriere si a fisei de predare/primire. In caz contrar, Compexit Rent-A-Car nu va considera ca fiind intemeiate reclamatiile ulterioare privind daunele vizibile imputabile. Verificati daca certificatul de inmatriculare si polita de asigurare RCA sunt prezente la bordul autoturismului. Daca acestea lipsesc, solicitati-le personalului Compexit Rent-A-Car.

Pe durata inchirierii

Autoturismele pot calatori pe teritoriul Romaniei si doar pe teritoriul tarilor membre ale Uniunii Europene. Daca doriti sa rezervati autoturismul pentru folosirea acestuia in afara Romaniei, anuntati cu minim 3 zile lucratoare inainte acest lucru, pentru a va asigura ca exista suficient timp pentru demararea procedurilor de imputernicire a soferului si de extindere a asigurarii CASCO pentru strainatate. Totodata, suma garantiei se va percepe dublu fata de garantia standard pentru clasa auto rezervata, fara posibilitatea de achizitionare a uneia dintre asigurarile complementare. In situatia in care va este permisa parasirea teritoriului Romaniei, se va aplica o taxa de trecere a frontierei in valoare de 10.00 EUR /zi + TVA. Sunt considerate utilizari anormale ale autoturismul in scop de taximetrie, scoala de soferi, distributie, sporturi auto, activitati de paza si protectie, transportul substantelor periculoase sau inflamabile, activitati de impingere sau tractare, folosirea pe drumuri forestiere, terenuri accidentate si alte trasee care nu sunt incadrate in categoria drumurilor publice. 
Va angajati sa respectati conditiile de siguranta stabilite de catre producator, in special capacitatea maxima specifica fiecarui autoturism cu privire la numarul de ocupanti si/sau greutatea bagajelor sau a marfurilor transportate („sarcina utila”).

Pe parcursul inchirierii si in functie de numarul de kilometri parcursi, va angajati sa efectuati verificarea starii autoturismului (nivelul lichidului de racire, nivelul uleiului in motor, presiunea pneurilor). In acest scop, trebuie sa respectati orice semnal emis de martorii tabloului de bord al autoturismului si sa luati masurile necesare, daca este cazul (in special oprirea de urgenta). De asemenea trebuie instiintat personalul Compexit Rent-A-Car cu privire la martorii aprinsi in tabloul de bord al autoturismului. 
Pe durata stationarii, va angajati sa incuiati autoturismul si sa puneti toate lucrurile dumneavoastra personale in portbagaj. 
In calitate de utilizator al autoturismului, pe parcursul inchirierii raspundeti din punct de vedere juridic si financiar in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare si aveti obligația sa achitati in termenele prevazute de lege, amenzile emise de catre orice institutie autorizata. Nerespectarea legislatiei in vigoare face referire strict la utilizator/ conducator auto; nu face in nici un caz referire la autoturism sau la proprietarul autoturismului. 
In cazul unei defectiuni tehnice care necesita interventie imediata sau rapida, inainte de a efectua orice reparatie (inclusiv in cazul anvelopelor), contactati Compexit Rent-A-Car.

In caz de accident sau dauna cauzata autoturismului, cu tert identificat si care nu necesita reparatie imediata, trebuie sa informati de indata biroul de inchiriere Compexit Rent-A-Car. Este obligatoriu sa prezentati la returnarea autoturismului urmatoarele: o constatare amiabila completata corect si semnata sau un proces verbal eliberat de Politie si autorizatie de reparatie (in caz de accident sau dauna cu tert identificat, fie ca sunteti responsabil sau nu), copie a permisului de conducere, copii ale actelor de identitate, copie a asigurarii RCA, copie a talonului auto al tertei parti implicate. In caz contrar asigurarile complementare eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile, in special cele suferite de autoturism, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia, dar si despagubiri ce acopera prejudiciul cauzat eventual unei terte parti.

In caz de furt al Vehiculului, de indata ce ati luat la cunostinta, anuntati de urgenta Compexit Rent-A-Car, dupa care trebuie sa dati o declaratie cu privire la furt in fata autoritatilor competente si sa transmiteti biroului de inchirere Compexit Rent-A-Car procesul verbal de depunere a plangerii, documentele autoturismului si cheia acestuia. In cazul in care si cheia si documentele sunt furate odata cu autoturismul, aveti responsabilitatea sa semnalati acest aspect autoritatilor competente pentru a-l mentiona in plangerea depusa. In caz contrar si cu exceptia cazului de forta majora ce poate fi demonstrat, care face imposibila transmiterea procesului verbal de depunere a plangerii, a cheii si a documentelor autoturismului in acest termen, asigurarile complementare eventual incheiate sunt inaplicabile iar Compexit Rent-A-Car va va factura toate prejudiciile care va sunt imputabile, in special cele suferite de autoturism, majorate cu cheltuielile aferente.

Returnarea autoturismului

Puteti restitui autoturismul intr-un oras diferit fata de cel de preluare, in schimbul unei taxe pentru dislocare. 
Trebuie sa returnati autoturismul, cheile si documentele acestuia personalului Compexit Rent-A-Car la data si la ora stabilite prin Contractul de Inchiriere. Trebuie sa informati Compexit Rent-A-Car, in cel mai scurt termen, cu privire la orice eveniment care va impiedica sa restituiti autoturismul la data si la orele stabilite. In cazul in care doriti sa prelungiti durata inchirierii, trebuie sa va adresati biroului de inchiriere Compexit RentA-Car si sa asigurati disponibilul necesar pentru plata sumelor suplimentare generate de prelungirea contractului.

Compexit Rent-A-Car isi rezerva dreptul de a nu procesa inchiderea contractului de inchiriere in cazul in care autoturismul este murdar excesiv la exterior impiedicandu-se identificarea eventualelor daune produse in timpul inchirierii. Inchiderea contractului se va procesa dupa ce autoturismul este spalat si verificat.

Compexit Rent-A-Car nu raspunde in nici un caz pentru bunurile pe care le uitati in autoturism la incheierea Contractului de Inchiriere.

Va oferim posibilitatea de a controla starea autoturismului impreuna cu personalul Compexit Rent-A-Car la returnarea autoturismului inchiriat si de a o compara cu cea mentionata in Contractul de Inchiriere si in Anexa atasata acestuia. In cazul in care starea autoturismului la momentul returnarii difera de cea de la plecare, Compexit Rent-A-Car va factura daunele constatate (ex.: avarii caroserie, accesorii sau elemente lipsa, etc.), in conformitate cu constatarea efectuata la o data ulterioara returnarii autoturismului de un service auto autorizat (in functie de asigurarile complementare eventual incheiate la preluarea autoturismului). In cazul in care decideti sa nu efectuati acest control impreuna cu personalul Compexit RentA-Car la momentul restituirii autoturismului, incredintati Compexit Rent-A-Car sarcina de a-l efectua si acceptati constatarile efectuate si facturarea daunelor corespunzatoare, daca este cazul.

Retinerea garantiei si perceperea altor taxe suplimentare (percepute pentru situatiile in care asigurarea CASCO nu acopera defectiunile sau alte avarii de orice natura, chiar daca LOCATARUL a achizitionat una dintre asigurarile complementare) se incaseaza de catre LOCATOR in urmatoarele conditii:

returnarea autoturismului in stare excesiv de murdara, care necesita curatirea in detaliu a interiorului acestuia, adica mai mult decat procedura obisnuita de spalare (ex.: tapiterie patata, urme de noroi pe bord, scaune sau bancheta, resturi perisabile lasate in autoturism, etc.) – se va retine din garantie suma de 50 Euro

Tipuri de asigurari complementare

Trebuie sa acoperiti toate cheltuielile pagubelor evidentiate in devizul de reparatie eliberat de catre un service auto autorizat, indiferent daca ati achizitionat sau nu una dintre asigurarile complementare, in urmatoarele situatii:

Dispozitii finale

Anexele, fisele de predare/primire fac parte integranta din contractul de inchiriere. 
Din momentul predarii autovehiculului si pana la reintrarea in posesia acestuia, Compexit Rent-A-Car este exonerat de raspundere privind daunele provocate tertilor de autoturismului inchiriat.
Clientul isi asuma pe toata durata de inchiriere totalitatea obligatiilor ce decurg din folosinta autoturismului, direct sau prin terte persoane indicate in anexa contractului de inchiriere.
Plata primelor de asigurare facultativa de raspundere civila auto incheiate cu valabilitatate numai in afara teritoriului Romaniei (carte verde, extinderea politei CASCO, etc.) sunt suportate exclusiv de catre client. Clientul este tinut sa raspunda pentru toate daunele produse autoturismului inchiriat, chiar daca constatarea a fost facuta ulterior predarii acestuia.
Clientul are obligatia de a face toate demersurile pentru deschiderea dosarului de dauna pentru accidentele produse in perioada inchirierii, indiferent daca este sau nu este vinovat de producerea accidentului. In cazul in care clientul nu face demersurile sus mentionate va raspunde personal pentru reparatiile efectuate.
Orice litigiu intre Compexit Rent-A-Car si client se judeca la instanta competenta din Municipiul Cluj-Napoca. Compexit Rent-A-Car isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea autoturismului catre persoane care au furnizat informatii false sau catre persoane care nu doresc sa indeplineasca termenele si conditiile de inchiriere.