3 lucruri de care sa tii cont pe durata inchirierii unei masini - Compexit Rent A Car

3 lucruri de care sa tii cont pe durata inchirierii unei masini

22 Apr. 2019

Inchirierea unei masini reprezinta, in ultima perioada, una dintre solutiile cele mai eficiente la care apeleaza cei care doresc sa se deplaseze in orasul in care ajung beneficiind de confortul unui automobil. Cu toate ca procesul de inchiriere nu este unul deloc complicat odata ce te-ai hotarat asupra unui model auto, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont pe durata inchirierii.

1. Teritoriul pe care ai voie sa calatoresti

Cele mai multe dintre companiile de inchirieri masini din Cluj permit deplasarile cu automobilul doar pe teritoriul Romaniei. La Compexit Rent A Car, autoturismul poate fi rezervat si pentru folosirea acestuia in afara tarii, in conditiile in care compania este anuntata cu minim 3 zile lucratoare inainte. In acest fel, va exista suficient timp pentru demararea procedurilor de imputernicire a soferului si de extindere a asigurarii CASCO pentru strainatate. Totodata, suma garantiei se va percepe dublu fata de garantia standard pentru clasa auto rezervata, fara posibilitatea de achizitionare a uneia dintre asigurarile complementare.

2. Verificarea autoturismului

Chiar daca vorbim despre o masina inchiriata, pe durata utilizarii acesteia trebuie sa verifici constant starea automobilului, fie ca vorbim de nivelul lichidului de racire, nivelul uleiului in motor sau de presiunea pneurilor. De asemenea, este recomandat sa respecti orice semnal emis de martorii tabloului de bord al autoturismului si sa iei apoi masurile necesare, daca este cazul (in special oprirea de urgenta). 

3. Respectarea legislatiei

Un alt aspect care trebuie luat in considerare pe parcursul inchirierii unei masini este respectarea legislatiei in vigoare. In calitate de utilizator al autoturismului, pe parcursul inchirierii raspunzi din punct de vedere juridic si financiar. In cazul nerespectarii legislatiei, trebuie sa achiti amenzile emise in termenele prevazute de lege. In cele mai multe din cazuri, nerespectarea legislatiei tine de conducatorul auto si nu face referire la autoturism sau la proprietarul acestuia.

Daca optarea pentru un serviciu de inchirieri masini constituie o varianta la indeamana pentru zilele petrecute intr-un oras nou in care ai venit in scopuri de afaceri sau in scop turistic, nu uita sa tii cont si de prevederile mentionate in contractul de inchiriere. In acest fel, poti evita situatiile neplacute si esti informat cu privire la ce trebuie sa faci pe durata inchirierii autoturismului.

 

Social