3 lucruri la care sa fii atent cand conduci iarna

3 lucruri la care sa fii atent cand conduci iarna

10 Dec. 2019

condus pe timp de iarna

Indiferent ca te afli la volanul masinii personale sau al unei masini inchiriate, atentia acordata condusului trebuie sa fie aceeasi. In sezonul rece insa, atentia trebuie sa fie sporita, in special din cauza conditiilor din trafic si a vremii. Iata cateva dintre lucrurile la care sa fii atent atunci cand conduci iarna:

1. Poleiul

Unul dintre dusmanii numarului unu pentru conducatorii auto in perioada iernii este poleiul. In aceste conditii, este indicat sa circuli cu atentie si sa eviti franarea brusca. Mentinerea unei distante corespunzatoarea fata de masina din fata dumneavoastra este, de asemenea, un sfat ce ar trebui urmat.

2. Vizibilitatea scazuta

Vizibilitatea poate fi redusa considerabil atunci cand ninge abundent sau este ceata. Tocmai de aceea, ar fi bine sa te asiguri ca stergatoarele functioneaza cum trebuie. Nu uita nici de lichidul de parbriz, recomandat ar fi sa cumperi unul de iarna pentru a evita inghetul. Pastreaza la indemana si o perie de zapada si o racla de gheata! Sunt cateva dintre elementele esentiale care nu ar trebui sa iti lipseasca din masina pe timp de iarna.

In caz de ceata, pastreaza o distanta mai mare fata de automobilul din fata si circula cu luminile de intalnire si de ceata pornite.

3. Viteza

Una dintre cauzele principale care duc la producerea de accidente rutiere este viteza prea mare. In special in perioada iernii, aceasta trebuie sa fie adaptata constant la conditiile de trafic. Deoarece carosabilul este umed si conditiile de trafic sunt destul de dificile, e necesar sa conduci preventiv. 

Oricare ar fi masina pe care o conduci in sezonul rece, nu uita sa fii atent la starea carosabilului, conditiile meteo si adaptarea vitezei. In cazul in care te decizi sa rezervi un automobil de la un serviciu de inchirieri masini in Cluj, poti vizualiza ofertele Compexit Rent a car. Masinile noastre sunt complet echipate pentru sezonul rece, iar in perioada 1 decembrie - 15 ianuarie, poti profita de oferta de sarbatori. 

Social