3 sfaturi cand preiei masina inchiriata

3 sfaturi cand preiei masina inchiriata

17 Mar. 2020

preluare masina inchiriataFie ca ai inchiriat o masina de mai multe ori, fie ca este pentru prima data cand apelezi la un serviciu de rent a car, in momentul in care preiei masina ar fi bine sa fii atent la anumite aspecte. In acest fel, poti fi sigur ca nu ai omis vreun element important si te poti bucura de o calatorie linistita cu automobilul ales.

Documente necesare

In momentul preluarii masinii, este esential sa ai toate documentele necesare. Astfel, comapania de rent a car va putea intocmi contractul de inchiriere pe care sa il semnezi. Vei avea nevoie de un permis de conducere si un act de identitate, fie el buletin, pasaport sau card international de identitate.

Contractul de inchiriere

O atentie deosebita trebuie acordata si contractului de inchiriere in momentul preluarii masinii.

Asigura-te ca ai citit cu atentie termenii contractului pentru a cunoaste care sunt conditiile de inchiriere, ce costuri sunt aplicate, dar si detalii despre serviciile complementare pentru care ai optat.

In plus, vei putea sti cum actionezi daca masina este implicata in vreun accident sau daca au fost cauzate daune autoturismului. In acest context, este esential sa iei la cunostinta ce acopera asigurarea sau in ce situatii asigurarile complementare sunt inaplicabile.

Asadar, acorda atentie acestui document, iar daca ai intrebari, nu ezita sa te adresezi personalului companiei de inchirieri auto.

Verificarea starii masinii

Unul dintre elementele extrem de importante atunci cand preiei autoturismul este sa verifici cu atentie masina inchiriata inainte de a parasi parcarea.

Asigura-te ca starea masinii corespunde cu cea descrisa in documentele de inchiriere. Daca observi vreo avarie care nu este mentionata in fisa de predare, solicita personalului corectarea contractului de inchiriere si a fisei de predare.

Aceasta etapa este extrem de utila si este necesar sa fie facuta inainte de preluarea autoturismului. In caz contrar, reclamatiile ulterioare referitoare la daunele vizibile pot fi considerate ca neintemeiate.

Categorii