5 greseli de evitat cand inchiriezi o masina

5 greseli de evitat cand inchiriezi o masina

15 Apr. 2020

greseli cand inchiriezi o masina

Chiar daca ai propria masina, exista situatii in care inchirierea unui automobil este o varianta mult mai la indemana. Insa, daca nu esti obisnuit sa apelezi la un serviciu de rent a car, s-ar putea sa nu acorzi atentie tuturor aspectelor. Tocmai de aceea, am alcatuit o lista cu 5 dintre cele mai comune greseli intalnite atunci cand inchiriezi o masina.

1. Nu cercetezi suficient inainte de a inchiria o masina

Nu toate locurile de inchiriere auto vor avea aceleasi prețuri, asa ca este mai bine sa compari cateva companii diferite de inchiriere inainte de a lua o decizie. In acest fel, atunci cand alegi compania, vei sti ca ai facut o alegere informata.

2. Nu citesti cu atentie contractual de inchiriere

Contractul de inchiriere se numara printre documentele carora trebuie sa le acorzi atentie. Asigura-te ca ai parcurs toate punctele contractului, iar daca ai nelamuriri, adreseaza-le personalui.

3. Nu inspectezi vehiculul

Este recomandat ca de fiecare data cand inchiriezi o masina, sa te asiguri ca inspectezi vehiculul inainte de a-l prelua. Astfel, te asiguri ca starea masinii este aceeasi precizata in anexa contractului.

4. Nu verifici ofertele sau promotiile existente

Mai ales in perioada sarbatorilor, multe dintre firmele de rent a car au anumite promotii de care poti beneficia la inchirierea unei masini. Fie ca vorbim de discounturi speciale, fie de reduceri la abonarea la newsletter sau la a doua inchiriere, poti profita de acestea pentru a obtine un tarif mai bun.

5. Nu predai masina la timp

In functie de prevederile din contract ale firmei de inchirieri auto, returnarea masinii mai tarziu decat este prevazut poate duce la taxe suplimentare. Unele locuri sunt mai flexibile cu acest aspect, dar multe au termene foarte stricte. Este posibil ca sosirea cu 20 de minute intarziere sa conduca la o intreaga zi suplimentara de inchiriere. Tocmai de aceea, ar trebui sa te siguri ca predai masina la timp, dar si ca esti la current cu politica firmei pentru predarea intarziata.

 

Categorii