5 motive pentru care sa optezi pentru leasing operational

5 motive pentru care sa optezi pentru leasing operational

28 Oct. 2020

avantaje leasing operational

Daca ai o afacere mica sau mijlocie si utilizarea autoturismelor reprezinta o necesitate pentru compania ta, una dintre solutii este sa optezi pentru un leasing operational. Principalul beneficiu in acest caz este ca in loc sa achizitionezi masinile de care ai nevoie pentru angajatii tai, poti alege sa platesti o rata fixa (cel mai adesea lunara) pentru autoturismele alese pentru a reduce resursele financiare si a optimiza cat mai eficient costurile.

Atunci cand optezi pentru un leasing operational, avantajele sunt multiple. Iata doar cateva dintre ele:

1. Te poti baza pe faptul poti planifica si tine mai bine sub control costurile.

Unul dintre avantajele leasingului operational e ca poti planifica in avans care vor fi costurile si nu te vei trezi cu cheltuieli neprevazute. Tot ce trebuie sa faci este sa platesti ratele fixe lunare.

In plus, costurile cu rata sunt considerate cheltuieli deductibile in cazul societatilor platitoare de impozit pe profit si/sau TVA. Daca autoturismele sunt utilizate exclusiv in scopul business-ului, cheltuielile sunt deductibile 100% si doar 50% daca sunt folosite si in scop personal.

2. Externalizezi toate formele de risc legate de vehicule.

Un alt aspect important ce vine odata cu optarea pentru un leasing operational tine de externalizarea oricaror forme de risc ce tin de autoturisme. Pe langa asigurarile RCA si CASCO care sunt incluse, in cazul unui accident sau altor interventii de servisare sau mentenanta, beneficiezi de un autoturism de schimb.

3. Reduci la minimum timpul dedicat pentru gestionarea flotei.

Gestionarea unei flote auto presupune si timp acordat administrarii autoturismelor. In cazul leasingului operational, aceasta responsabilitate revine companiei de leasing, incluzand aici procedurile administrative pentru inmatricularea autoturismului, impozite si taxe de drum.

Mai mult, nu va trebui sa iti faci griji nici pentru intretinerea totala a masinii, reviziile periodice sau inlocuirea anvelopelor in fiecare sezon.

4. Te concentrezi asupra activitatii afacerii tale, fara a irosi resurse in gestionarea flotei auto.

Un alt avantaj important care vine odata cu optarea pentru un leasing operational se refera la faptul ca iti vei putea concentra atentia catre domeniul principal de activitate.

In plus, sumele pe care in mod normal le-ai fi platit pentru masini si administrarea acestora vor putea fi investite pentru dezvoltarea afacerii tale.

5. Ai posibilitatea de a alege orice marca si model de autoturism.

Fie ca doresti sa optezi pentru o masina compacta, fie ca ai nevoie de un SUV, ai posibilitatea de a alege orice marca si model de autoturism. Pe langa acest aspect, alegerea unui leasing operational elimina riscul devalorizarii autoturismului.

Acum ca stii care sunt principalele avantaje ale unui astfel de serviciu, tot ce iti ramane de facut este sa analizezi daca este solutia cea mai potrivita pentru tine si sa contactezi compania care se ocupa de asta. Daca optezi pentru leasingul operational oferit de Compexit, te poti bucura de beneficiile unei flote de masini administrate in mod profesionist pentru firma ta, alaturi de toate avantajele prezentate mai sus.

Categorii