Avantajele si Dezavantajele inchirierii unei masini cand calatoresti

Avantajele si dezavantajele inchirierii unei masini cand calatoresti

18 Jan. 2021

avantajele si dezavantajele inchirierii unei masini

Atunci cand planuiesti o calatorie, alegerea mijloacelor de transport corespunzatoare poate influenta atat bugetul calatoriei, cat si programul. Daca te gandesti sa inchiriezi o masina pentru urmatoarea calatorie, ar fi bine sa cunosti avantajele si dezavantajele optarii pentru un automobil inchiriat.

Avantajele inchirierii unei masini cand calatoresti

1. Te vei putea bucura de mai multa libertate cand calatoresti

O masina de inchiriat iti ofera libertatea de a calatori oriunde doresti, mult mai departe de hotel sau de statiune decat in cazul in care ai fi ales un mijloc de transport in comun. In acest fel, iti va fi mult mai usor sa faci excursii scurte, mai ales in locuri ce permit excursii de o zi la distanta de mers cu masina.

2. Iti poti urma propriul ritm atunci cand explorezi destinatia

A avea o masina inchiriata inseamna ca vei decide cand vei vizita fiecare reper din destinatia aleasa. Daca nu ai avea la dispozitie un automobil, s-ar putea sa fie enervant sa fii nevoit sa mergi pe ritmul unui tur organizat sau sa verifici constant programele de transport public. De asemenea, daca te hotarasti sa mergi intr-o excursie de o zi si constai ca doresti sa stai mai mult, iti va fi mult mai usor.

3. Veti limita cheltuielile de transport la masina si combustibil

Singurele cheltuieli de transport pe care le vei avea la destinatie vor fi cele pentru inchirierea masinii si a combustibilului. Inchirierea unui vehicul insemna implicit că nu mai trebuie sa platesti pentru transportul public.

Dezavantajele inchirierii unei masini cand calatoresti

1. Inchirierea unui vehicul va creste costul vacantei

Costul vehiculului inchiriat va trebui sa fie inclus in bugetul de vacanta. Examineaza cu atentie prioritatile pentru vacanta si decide daca o masina de inchiriat reprezinta cea mai buna optiune pentru calatorie. Arunca o privire asupra costurilor de cazare, a hranei si a costurilor de intrare la atractiile turistice pe care doresti sa le vizitezi. O privire de ansamblu te va putea ajuta sa estimezi daca o masina inchiriata este o varianta mai buna decat optarea pentru anumite mijloace de transport in comun, de exemplu.

2. Este posibil sa descoperi ca nu vei mai avea nevoie de vehicul odata ajuns la destinatie

Daca inchiriezi o masina, s-ar putea sa descoperi ca nu vei avea nevoie de ea dupa ce ajungi acolo. Acest lucru s-ar putea intampla in special cazul in care destinatia in care ajungi pune la dispozitie o multime de excursii organizate la preturi rezonabile si un transport public calitativ.

3. Inchirierea unei masini poate implica si un anumit nivel de risc

Daca inchiriezi o masina, iti asumi riscul ca vei putea fi implicat intr-un accident sau vei putea provoca daune vehiculului. Acesta este motivul pentru care trebuie sa optezi pentru o asigurare cand inchiriezi o masina.

Categorii