Cum functioneaza un depozit pentru rent a car? | Compexit Rent A Car

Cum functioneaza un depozit pentru rent a car?

1 Aug. 2022

Aveti indoieli cu privire la depozitele de inchiriere de masini? Iata tot ce trebuie sa stiti despre depozitele de garantie pentru inchirierea de masini atunci cand inchiriati o masina de la compexitrentacar.ro!
Una dintre cele mai frecvente intrebari in inchirierea de masini este despre depozitul de garantie. Chiar este nevoie? Este posibil sa inchiriez o masina fara avans? Cat va fi? Ei bine, sa incepem de la elementele de baza.

Depozitul pentru inchiriere de masini este o suma determinata de bani ceruta de compania de inchiriere doar pentru siguranta companiei. Daca masina este returnata foarte murdara sau cu zgarieturi, de exemplu, compania de inchiriere poate folosi o parte din bani pentru a remedia starea masinii.
Este pur si simplu o garantie pentru compania de inchiriere masini, in cazul in care nu se respecta anumite reguli prevazute in contract. Daca totul este in regula cand predati masina, suma va fi returnata integral.

Cum se calculeaza depozitul?

Suma de bani pe care o veti lasa ca depozit de garantie pentru masina aleasa, depinde de compania de inchiriere si de ceea ce ia in considerare la calcularea sumei.

De obicei, tine cont de tipul/categoria de masina pe care o inchiriati, numarul de zile din rezervare, varsta si locul in care rezervati (si, de asemenea, unde va intoarceti daca este o inchiriere unica).

Iata un exemplu: daca rezervati o masina de lux intr-o zona metropolitana si aveti 25 de ani, depozitul dvs. de garantie va fi, cel mai probabil, mult mai mare decat daca ati rezerva o masina economica mica si ati avea 35 de ani. Cu cat riscul este mai mare pentru compania de inchiriere, cu atat va trebui sa lasati mai mult ca depozit.

Cat timp dureaza compania de inchiriere sa imi returneze depozitul?

De obicei, dureaza intre 10 si 20 de zile lucratoare pentru returnarea depozitului in soldul cardului dvs. de credit, de catre compania de rent a car. Oricare ar fi suma, compania de inchiriere pastreaza acesti bani doar in perioada rezervarii. Cand predati masina si compania de inchiriere evalueaza ca aceasta este perfect in regula, se va returna intreaga suma.

Este posibil sa evitati plata unui depozit?

Din pacate, nu. Stim ca uneori nu este placut, dar ganditi-va astfel: compania de inchiriere va are incredere in ceva foarte valoros, de aceea este obligatoriu. Se pastreaza acest depozit doar in timp ce va bucurati de calatorie!

Pentru servicii profesionale de rent a car, apelati cu incredere la Compexit si bucurati-va de un sejur fara griji.

Social