Cum poți primi gratuit o mașină de inlocuire in urma unui accident auto?

Cum poți primi gratuit o masina de inlocuire in urma unui accident auto?

17 May. 2019

In cazul in care ai avut un accident auto si esti partea pagubita, poti primi, in mod gratuit, o masina la schimb cat timp a ta este in service. In acest caz, costurile sunt suportate de asigurarea RCA a celui vinovat.

Acordarea unei masini de inlocuire este posibila prin Legea RCA, mai exact Norma 20/2017, articolul 25 care prevede acest lucru.

Masina de inlocuire poate fi luata doar de la companiile de inchirieri auto, asadar inclusiv de la serviciul de inchirieri auto Cluj-Napoca Compexit Rent A Car. Tot legea prevede ca masina de inlocuire sa fie similara cu cea pe care o detineti. Tocmai de aceea, este recomandat sa optezi pentru o companie care are un parc auto cu o diversitate de vehicule din care poți alege.

Pentru a obtine un automobile la schimb, sunt cativa pasi care trebuie urmati.

 1. Daca tu esti partea pagubita in urma accidentului, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa completezi constatarea amiabila sau declaratia la politie. De aici vei obtine apoi un aviz de introducere auto in service.
   

 2. Al doilea pas care trebuie urmat este sa deschizi dosarul in dauna la societatea de asigurari prin care vinovatul are emisa polita RCA si sa primesti nota de constatare. De precizat este ca reparatia trebuie facuta neaparat pe RCA-ul vinovatului, si nu prin polita ta CASCO.
   

 3. Apoi te preziniti la un service reparator cu certificatul de inmatriculare (talon), actul de identitate si nota de constatare. Aici, ti se va elibera devizul de reparatie si ti se va transmite acceptul dosarului de dauna din partea asiguratorului.
   

 4. Dupa ce obtii toate aceste documente, te poti prezenta la Compexit Rent-A-Car, unde va trebui sa comunici denumirea service-ului reparator si datele de contact ale consilierului de service.
   

 5. In final, pe baza devizului de reparatie, iti sunt calculate numarul de zile pentru care primesti masina de schimb de la Compexit Rent-A-Car, in mod gratuit. Conform legii, 4 ore de manopera reprezinta 24 de ore de inchiriere auto.

Pentru ca toti acesti pasi sa decurga corespunzator, la semnarea cererii de despagubire asigura-te ca sunt mentionate serviciile de inchiriere auto si ca sunt atasate documentele emise de Compexit Rent-A-Car.

 

Social