Cum sa te pregatesti pentru o calatorie lunga?

Cum sa te pregatesti pentru o calatorie lunga?

13 Aug. 2019

Calatoriile pe distante lungi au avantajele si dezavantajele lor. Pe de-o parte, este o buna ocazie pentru a petrece o parte din timp cu prietenii si familia. Pe de alta parte, traficul poate deveni adesea greoi, iar conditiile meteo contribuie la acest lucru. Pentru a evita neplacerile de orice tip, ar fi bine sa te pregatesti inainte sa pornesti la drum si sa fii atent la cateva aspecte.

Documente personale

Din categoria lucrurilor care nu ar trebui sa iti lipseasca din nicio calatorie fac parte documentele personale. Permisul de conducere si cartea de identitate ar trebui sa fie nelipsite, asa ca e recomandat sa verifici inainte de a pleca in calatorie daca le ai pe toate la indemana.

Un alt aspect la care trebuie sa fii atent sunt sumele de bani pe care le iei cu tine. Indicat ar fi sa nu transporti sume mari in buzunare. Mai convenabil este sa pastrezi banii pe cardurile de credit si debit si sa retragi din bancomat cu usurinta de fiecare data cand ai nevoie.

Combustibil

Inainte de a porni la drum lung, ar fi bine sa umpli rezervorul de combustibil in prealabil. In cazul in care apelezi la un serviciu de inchirieri auto, asigura-te ca vei prelua masina avand combustibil, citind cu atentie prevederile din contract. Cele mai multe dintre firmele de rent a car solicita ca la predare, automobilul sa aiba, de asemenea, plinul facut.

Imbracaminte

Cu toate ca poate parea un aspect banal, este foarte important sa fii atent si la hainele pe care le iei in calatorie. Cu toate ca vara  temperaturile sunt mai ridicate, temperaturile nocturne pot scadea iar conditiile meteorologice se pot schimba rapid. Tocmai de aceea, ar fi bine sa fii pregatit si pentru situatii neprevazute. Masina pe care o  vei conduce are probabil incalzire si aer conditionat, insa va fi greu sa petreci toata calatoria acolo, asa ca mai bine te echipezi corespunzator.

Alimente si racoritoare

In calatoriile pe un traseu mai lung, este important sa iei cu tine mancare si racoritoare. Se poate intampla sa apara situatii neprevazute, iar calatoria sa dureze mai mult decat ai preconizat initial. In acest caz, e bine sa fii pregatit pentru orice circumstante.

Dispozitive mobile

Cand pleci la drum lung, in mod sigur nu iti vei uita telefonul. Asigura-te ca bateria nu este consumata inainte de a porni la drum si ia si un incarcator cu tine! In acest fel, poti tine legatura cu prietenii si familia. Nu uita insa ca vorbitul la telefon in timpul condusului nu este recomandat.

In cazul in care doresti sa apelezi la un serviciu de inchirieri auto in Cluj-Napoca pentru calatoria ta, poti apela cu incredere la Compexit Rent A Car. Poti alege dintr-o flota impresionanta de masini, iar preluarea masinii se poate face din multiple locatii.

Social