Cum sa-ti pregatesti masina pentru toamna?

Cum sa-ti pregatesti masina pentru toamna?

23 Sep. 2021

Cum sa pregatesti masina pentru toamna

Toamna inseamna zile mai scurte, frunze colorate, dar si temperaturi care scad. Odata cu schimbarea anotimpurilor, apar schimbari si in conditiile de condus, asta pentru ca ploile sunt tot mai prezente, iar ceata din diminetile reci de toamna poate sa reduca din vederea la volan, dar si din perceptia distantei.

Tocmai de aceea, merita sa fii pregatit. Cu niste verificari simple si cateva accesorii auto de baza, te poti asigura ca masina ta e pregatita pentru drum.

1. Anvelopele

Anvelopele sunt vitale pentru a te mentine in siguranta pe drum. Pentru a te asigura ca functioneaza cat mai bine posibil, trebuie verificate periodic.

Drumurile nu numai ca vor fi umede toamna, dar vor fi acoperite si cu frunze cazute, soseaua devenind alunecoasa. Tocmai de aceea, e necesara o examinare a adancimii benzii de rulare a anvelopelor; de asemenea, ar fi bine sa te asiguri si ca presiunea aerului este corecta.

Cand temperatura scade la cca. 7 grade Celsius si ramane asa, ar trebui sa iei in considerare si schimbarea anvelopelor.

2. Parbrizul si stergatoarele

Toamna, parbrizul se poate murdari mult mai des, iar mentinerea lui curata este extrem de importanta. Pe langa faptul ca si in trafic masina se va murdari mai rapid din cauza conditiilor meteo, cel mai probabil o vei gasi si acoperita de frunze cand o lasi in parcare.

Curatarea geamurilor in mod regulat va spori vizibilitatea si va face ca lamele stergatorului sa dureze mai mult. Daca stergatoarele sterg o suprafata curata, vor elimina apa mult mai precis, dar vor dura si mai mult pana se vor rupe. Daca observi ca geamurile raman murdare chiar si dupa utilizarea stergatoarelor, asigura-te ca verifici daca acestea sunt curate si nedeteriorate.

cum pregatesti masina pentru toamna

3. Luminile

Dintre toate elementele pe care le puteti lua in considerare in pregatirea masinii pentru toamna, luminile sunt probabil cel mai usor de trecut cu vederea. Insa, luand in considerare cat de importante sunt pentru o conducere sigura, este o idee buna sa le verifici in mod regulat. Chiar daca un far al masinii inca functioneaza, insa lumina este mai slaba decat ar trebui, cel mai probabil ceva nu este in regula, iar becul va refuza sa coopereze in curând. Mai bine il inlocuiesti inainte inainte sa nu mai functioneze brusc.

4. Lichidele masinii

Pe masura ce temperaturile se racesc, este momentul potrivit sa te asiguri ca toate lichidele masinii sunt completate. Este o idee buna sa verifici daca lichidul de racire si-a mentinut proprietatile.

5. Franele

Verificarea franelor este o necesitate atunci cand pregatesti masina pentru toamnă. Diminetile si dupa-amiazile intunecate, drumurile alunecoase si ploaia te vor obliga adesea sa foloseasti brusc frana. Asigura-te ca functionează bine din timp!

Cand intentionezi sa pregatesti masina pentru toamna, tine cont toate elementele prezentate mai sus, dar nu uita nici sa te asiguri ca nu conduci prea repede si neglijent si ca reglezi viteza la conditiile de drum. Daca, in schimb, preferi sa inchiriezi o masina pentru calatoriile tale, poti opta pentru una din flota auto Compexit Rent a Car. Automobilele sunt pregatite pentru orice anotimp, tot ce trebuie sa faci este sa alegi modelul auto care corespunde nevoilor tale si sa il rezervi pentru perioada dorita.

 

Social