Greseli de evitat cand apelezi la un serviciu de inchirieri masini

Greseli de evitat cand apelezi la un serviciu de inchirieri masini

8 May. 2019

Fie ca te hotarasti sa vizitezi un loc nou, fie trebuie sa pleci intr-o calatorie de afaceri, deplasarea in oras se poate face mult mai usor daca apelezi la un serviciu de inchirieri masini. In acest fel, cel putin partea de confort este asigurata, iar transpotul dintr-o parte in alta se realizeaza mult mai usor.

Cu toate ca alegerea unei masini inchiriate constituie o solutie eficienta, sunt cateva greseli pe care cei care apeleaza la astfel de servicii le fac. Iata care sunt cinci dintre cele mai comune astfel de erori:

1. Citirea cu neatentie a contractului

Sub presiunea timpului sau pur si simplu din neatentie, sunt multe persoane care trec cu rapiditate peste termenii si conditiile prevazute in contract. Astfel, este posibil sa nu ia la cunostinta despre eventualele clauze existente sau taxele suplimentare percepute de companie. Recomandat ar fi sa parcurga cu grija ceea ce este scris in contract, mai ales prevederile notate cu fonturi mai mici.

2. Returnarea masinii fara combustibil

O alta greseala comuna este cea referitoare la returnare autoturismului fara combustibil. In acest caz, s-ar putea sa fii nevoit sa platesti in plus. Masina trebuie returnata cu nivelul de combustibil precizat in anexa contractului altfel se va plati contravaloarea combustibilului lipsa la latitudinea locatorului.

3. Pierderea unor bunuri

Daca in ceea ce priveste pierderea bunurilor proprii cei care inchiriaza o masina sunt direct raspunzatori, in cazul in care sunt pierdute bunuri care au fost inmanate odata cu preluarea masinii, va trebui sa fie platite anumite sume. Pierderea cheilor, a documentelor masinii sau a accesoriilor suplimentare va insemna automat aparitia unor penalitati.

4. Returnarea automobilului in stare murdara

Cu toate ca in contract sunt prevazute conditii legate starea autoturismului in momentul predarii, nu toate lumea acorda atentia necesara acestor detalii. In cazul in care returnati vehiculul in stare murdara, atat in interior, cat si in exterior, vi se va retine o anumita suma. O tapiterie patata, prezenta unor urme de noroi pe bord, scaune ori bancheta sau a unor resturi perisabile va necesita curatirea ulterioara in detaliu. Tocmai de aceea, este recomandat sa predati masina in aceeasi stare in care ati preluat-o.

5. Fumatul in masina

In momentul in care apelezi la un serviciu de inchirieri masini Cluj sau in oricare alt oras, ai obligatia de a nu fuma in masina. In cazul in care se gasesc dovezi care confirma ca s-a fumat in interior precum urme de scrum, arsuri sau ramasite de tigara se va retine, de asemenea, o suma sau contravaloarea pagubelor rezultate.

 

 

Categorii