Pregatirea masinii pentru iarna - Compexit

Pregatirea Masinii pentru Iarna

22 Nov. 2021


Sezonul rece si-a facut simtita prezenta chiar daca inca nu am avut parte de zapada. Insa temperaturile scazute au facut ca plecare de dimineata cu propria masina sa fie mai grea datorita parbrizului inghetat. Iarna poate fi dura pentru masinile noastre. Va prezentam 5 sfaturi simple de intretinere a masinilor pe timpul iernii, care va ajuta sa va protejati vehiculul.  

Compexit Rent A Car verifica masinile in sezonul rece inainte de a le inchiria.

In sezonul rece trebuie sa ne asiguram ca butonul pentru dezaburire/incalzire luneta functioneaza. Trebuie sa pregatim o racleta de gheata si o perie buna pentru zapada.

Urmatoarea lista de verificare va ajuta sa va protejati masina iarna si sa economisiti mai mult timp.

Pregatirea unui Kit de Iarna

Pregatirea unui kit de urgenta de iarna pentru sezonul rece va ofera liniste sufleteasca atunci cand canduceti iarna. In cazul in care remaneti blocat din cauza zapezii veti fi foarte recunoscator ca il aveti la dispozitie. Daca masina este blocata in zapada este necesar sa aveti: lanturi, cablu de tractare, saculet de nisip, lopata mica. Pentru diminetile cand termometrul indica gradele cu minus este esential sa aveti: racleta de gheata, perie de zapada si solutie care topeste gheata.

Daca va ganditi sa plecati din localitate sau chiar sa mergi intr-un weekend la munte pentru a schia este esential sa aveti in masina o patura, apa, batoane energizante si mancare in cazul in care ramaneti inzapezit si trebuie sa asteptati pana cand sosesc ajutoarele.

Pregatirea anvelopelor

Anvelopele de iarna sunt obligatorii in aceasta perioada a anului. Odata montate, anvelopele de iarana au avantaje si dezavantaje. Avantajul este aderenta pe care o au pe zapada si faptul ca nu ingheata. Dezavantajul este faptul ca pierd aderenta pe timp ploios. Presiunea din avelope in seznul rece trebuie sa fie mai scazuta deoarece diferentele de temperatura pot cauza extinderea sau contractarea aerului din anvelope. Acest lucru poate duce la o uzura mai mare, o performanta redusa si chiar la accident.

Protejarea vopselei

Parcarea masinii in garaj este ideala pe timpul iernii. Expunerea la frig, periajul constant al zapezii si razuirea ghtii poate lasa zgarieturi. Daca aveti un garaj, va sugeream sa il curatati pentru a face loc vehiculului dumneavoastra. Daca nu aveti garaj, o husa auto de calitatea va poate ajuta.

Poate va intrebati cum ne putem proteja masina pe drum. Iarna, de la aparitia temperaturilor cu minus autoritatile incep imprastierea materialului antiderapant, aceste este compus din sare si nisip. Acestea sunt foarte daunatoare caroserieri masinii. Pentru a preveni acest lucru trebuie sa va splati masina si chiar sa o dati cu ceara de protectie.

Verificari esentiale sub capota
Cand deschideti capota trebuie sa verificati doua lucruri: bateria si recipientele cu lichid (parbriz, ulei, antigel). Daca nu puteti sa faceti singur aceste verificari, este indicat sa duceti masina la un mecanic si sa amanati aceste doua verificari pe timpul iernii.

Bateria

Daca a trecut o vreme buna de cand nu ati verificat bateria, este esential sa o faceti. Pe timpul ierni, cand temperaturile scad, bateriile vechi de masina se pot descarca, astfel nu veti putea pleca cu masina.

Lichide

Atunci cand lunile reci se aproprie trebuie sa verificti lichidele de la masina. Uleiul, lichidul de racire, lichidul de frana si lichidul de spalare al geamurilor sa fie cel de iarna, pentru ca altfel acesta poate ingheta in recipient.


Inlocuirea sergatoarelor

Vizibilitatea este extrem de importanta atunci cand suntem la volanul masinii, iar lamelele stergatoarelor isi pierd mai repede eficacitatea decat cred majoritatea oamenilor.

Odata ce incepeti sa observati dungi pe parbriz dupa fiecare glisare, de obicei este timpul sa va inlocuiti lamelele de la stergatoare. Inainte de inclocuire puteti sa stergeti lamelele cu o bucata de material sa vedeti daca acest lucru imbunatateste performanta.

Compexit Rent a Car se asigura ca masina pe care o inchiriezi este pregatita corespunzator de iarna.

 

 

Social