Sfaturi pentru calatoriile in timpul pandemiei

Sfaturi pentru calatoriile in timpul pandemiei

22 Jul. 2020

sfaturi pentru calatoriile in timpul pandemiei

Modul in care calatorim a cunoscut o serie de schimbari odata cu aparitia pandemiei. Respectarea masurilor de preventie este necesara pentru ca fiecare calatorie sa se desfasoare in siguranta.  

In cazul in care nu poti reprograma calatoriile sau ai obligatii de munca sau de familie care iti impun sa calatoresti, am pregatit o lista cu cateva sfaturi care sa te ajute daca trebuie sa pornesti la drum in aceasta perioada.

1. Siguranta in timpul calatoriei

Respectarea unor reguli de preventie este esentiala pentru a te proteja pe tine si pe ceilalti. Organizatia Mondiala a Sanatatii a subliniat ca pentru a reduce sansele infectariii cu COVID-19, sunt necesare cateva precautii:

  • Mentine o distanta de siguranta intre tine si ceilalti cat mai mult posibil.
  • Evita aglomeratia.
  • Poarta masca in spatiile publice inchise si evita sa iti atingi ochii, nasul si gura.
  • Spala-te des pe maini cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde. Daca sapunul si apa nu sunt la indemana, utilizeaza un produs igienizant care conține cel puțin 60% alcool.

2. Verificarea restrictiilor din locul spre care te indrepti

In cazul in care trebuie sa te deplasezi in alta tara, e important de stiut ca restrictiile variaza de la stat la stat. Pentru a te scuti de surprize si intarzieri neplacute, verifica restrictiile existente la destinatie si oriunde s-ar putea sa stationezi de-a lungul calatoriei.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe gasesti informatii actualizate despre statele din Europa care, in contextul pandemiei, impun restrictii pentru cetatenii care vin din Romania. De asemenea, te poti informa cu privire la atentionarile de calatorie din Europa sau din alte regiuni. Pentru unele state poti gasi chiar ghiduri detaliate de calatorie pentru turisti, pentru Grecia sau Bulgaria, de exemplu.

Retine ca restrictiile se pot schimba in functie de conditiile locale sau nationala, asa ca asigura-te ca verifici actualizarile pe masură ce calatoria ta se apropie.

3. Calatoria cu masina

In cazul in care optezi pentru o calatorie cu masina, sunt cateva lucruri pe care ar fi bine sa le iei in considerare inainte de a porni la drum.

  • Asigura-te ca ai la indemana masti de protectie respiratorie si produse de igienizare pe baza de alcool intr-un loc usor accesibil, astfel incat sa le poti folosi in timpul calatoriei, daca este necesar.
  • Dupa ce alimentezi cu combustibil, nu uita sa folosesti dezinfectant pentru maini.

Daca ai nevoie de o masina pentru calatoria ta prin tara, poti apela la un serviciu de rent a car. In Cluj, poti alege sa inchiriezi un automobil de la Compexit Rent a Car. Pentru a limita raspandirea virusului, in cadrul companiei au fost implementate o serie de masuri de preventie pentru ca procesul de inchiriere sa se desfasoare in conditii de siguranta. De asemenea, pentru o dezinfectare completa a autoturismelor in interior sunt utilizate aparate de ozonificare.


 

Categorii