Tipuri de asigurari auto | Compexit Rent A Car

Tipuri de asigurari auto

22 Jun. 2022

Procesul de a inchiria o masina poate parea uneori complicat sau neclar, mai ales cand vine vorba si de a alege anumite tipuri de asigurari auto pentru perioada inchirierii. In acest articol vom incerca sa facem putina „lumina” in acest subiect. Citeste mai departe pentru a afla mai multe informatii.
Exista mai multe tipuri de asigurari auto pe care le poti alege pentru perioada inchirierii unei masini, iar aceste asigurari pot fi alese in functie de necesitati, ele fiind optionale.

Scutirea de daune prin coliziune

Acest tip de asigurare acopera responsabilitatea celui care inchiriaza masina de eventuale cheltuieli in caz de accidente produse din cauza celorlalti participanti la trafic sau in caz de furt. Acest tip de asigurare poate fi utila oricarui conducator auto care inchiriaza o masina, deoarece incidentele in trafic se produc des, iar detinerea unei astfel de asigurari este apoi scutit de plata unor sume mai mari de bani.

Asigurarea suplimentara de raspundere civila

Asigurarea de rasoundere civila acopera de obicei daunele aduse proprietatii altor persoane participante la trafic, precum si costurile medicale pentru eventuale raniri umane, produse in urma unui accident in care sunteti responsabil.

Asigurarea de accidente personale

In timp ce asigurarea de raspundere civila acopera daunele materiale si vatamarile altor persoane participante la trafic, asigurarea de accidente personale include beneficii materiale, de ambulanta sau de deces, atat pentru soferul masinii inchiriate, cat si pentru pasagerii acestuia.
Acest tip de asigurare nu este o necesitate prioritara, mai ales daca detineti deja o asigurare de sanatate sau de viata, care cuprinde beneficiile enuntate mai sus.

Asigurarea de bunuri personale

Acest tip de asigurare acopera pagubele produse in urma unui furt de bunuri din masina inchiriata, in limita unei anumite sume de bani prestabilita. Daca aveti deja o polita de asigurare valabila pentru proprietari sau chiriasi, este posibil sa fiti deja acoperiti pentru pierderea unor obiecte personale din masina. Este important sa verificati inainte documentele politei de asigurare si ulterior sa optati pentru asigurarea de bunuri personale.
Cel mai simplu mod de a alege asigurarea de care ai nevoie este prin a te informa inaintea momentului de inchiriere propriu zisa a unei masini. Este indicat sa verificati inainte acoperirea asigurarii auto si optiunile de pe cardul de credit. Totodata, daca se cumpara din timp asigurarea de pierdere sau daune prin coliziune, aceasta va fi la un pret mai redus.

Pentru servicii complete si sigure de inchirieri auto, apeleaza cu incredere la Compexit Rent A Car.

Social