Tipuri de asigurari cand inchiriezi o masina

Tipuri de asigurari cand inchiriezi o masina

12 Feb. 2020

asigurari masini inchiriate

In momentul in care te decizi sa inchiriezi o masina, este posibil sa nu stii exact la ce trebuie sa fii atent, mai ales daca este pentru prima oara cand apelezi la un serviciu de rent a car. Dupa ce alegi compania si masina pe care vrei sa o inchiriezi, un alt lucru pe care ar fi bine sa il iei in considerare este alegerea unei asigurari. Astfel, in functie de tipul de asigurare pentru care optezi, vei putea fi scutit de plati suplimentare in cazul unor eventuale pagube.

In cele mai multe situatii, in pretul inchirierii este inclusa si asigurarea de raspundere civila RCA. Aceasta acopera prejudiciile provocate de tine altor participanti la trafic, ca urmare a unui eveniment rutier. Astfel, potrivit normei legale, se acorda despagubiri pentru pagube materiale, dar si pentru vatamari corporale survenite in urma unui potential accident. 

In orice caz, ar fi bine sa te informezi care sunt limitele unei astfel de asigurari pentru a vedea daca nu este necesar sa optezi si pentru o asigurare complementara. In ceea ce priveste numele, pretul si tipul asigurarilor de acest tip, acestea pot varia in functie de fiecare companie de rent a car. La serviciul de inchirieri auto Cluj-Napoca Compexit Rent a Car, acestea difera in functie de raspunderea financiara pe care o acopera fiecare dintre ele. 

CDW (Collision Damage Waiver) Minim

Acest tip de asigurare este suplimentara si implica reducerea valorii garantiei. Concret, este redusa raspunderea financiare in cazul unui accident pana in suma de 500 de euro. Exceptie o fac cazurile in care asigurarea CASCO a autoturismului nu acopera defectiunile sau alte avarii de orice natura.

CDW (Collision Damage Waiver) Mediu

Asigurarea de acest tip este una complementara, inclusa optional. Aceasta implica reducerea raspunderii financiare in cazul unui accident in limita de 900 euro. La fel ca asigurarea anterioara, exceptie fac cazurile in care asigurarea CASCO a autoturismului nu acopera defectiunile sau alte avarii.

SCDW (Super Collision Damage Waiver) / CDW Total

Super Collisson Damage Waiver este, de asemenea, un tip de asigurare suplimentara si ofera beneficiul de a nu mai plati nimic in plus cand masina a fost avariata din vina clientului. Exceptie fac, bineinteles, cazurile in care asigurarea CASCO a autoturismului nu acopera defectiunile sau alte avarii.

Pe langa aceste informatii, recomandat este sa tii cont de cateva sfaturi cand inchiriezi o masina si doresti sa optezi pentru o asigurare. In primul rand, informeaza-te cu privire la ce tip de asigurare intra in pretul inchirierii. In al doilea rand, nu uita sa ceri informatii cu privire la conditiile in care asigurarea CASCO te scuteste de raspundere, dar si care sunt riscurile acoperite de asigurarea complementara. Nu in ultimul rand, tine cont si de situatiile in care asigurarile complementare nu acopera anumite pagube (de exemplu, daca persoana implicata intr-un accident rutier se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucinogene).

 

Social