Inchiriaza o masina si descopera Romania

Top 10 destinații de vizitat cu mașina în România

5 Jun. 2024

România este o țară plină de peisaje spectaculoase, orașe istorice și atracții turistice de neuitat. Călătoria cu mașina este una dintre cele mai bune modalități de a explora aceste frumuseți, oferindu-ți libertatea de a te opri oriunde dorești și de a descoperi locuri ascunse. Iată top 10 destinații de vizitat cu mașina în România:

1. Transfăgărășan

Transfăgărășanul, cunoscut și ca „drumul dintre nori”, este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Cu serpentinele sale amețitoare și peisajele montane impresionante, această șosea te va duce de la Munții Făgăraș până la Bâlea Lac, oferindu-ți priveliști de neuitat. Inchiriaza o masina și bucură-te de acest traseu uimitor.

2. Transalpina

Un alt drum spectaculos din Carpați este Transalpina, cea mai înaltă șosea din Romania. Acesta traversează munții Parâng și ajunge la o altitudine de peste 2000 de metri, oferindu-ți peisaje impresionante și oportunități excelente de fotografie.

3. Delta Dunării

Cu mașina poți ajunge până la Tulcea, poarta de intrare în Delta Dunării. De aici, te poți îmbarca pe un vapor sau o barcă pentru a explora canalele și lacurile din această rezervație naturală unică, habitat pentru mii de specii de păsări și animale.

4. Castelul Bran

Situat în apropiere de Brașov, Castelul Bran este o destinație iconică, cunoscută și sub numele de Castelul lui Dracula. Drumul până acolo îți va oferi ocazia să explorezi și alte atracții din zonă, precum orașul medieval Brasov și stațiunea montană Poiana Brașov.

5. Sighișoara

Sighisoara, unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa, este un loc minunat de vizitat cu mașina. Cu străzile sale pietruite și casele colorate, Sighișoara te va purta înapoi în timp. Nu rata Turnul cu Ceas și casa în care s-a născut Vlad Țepes.

6. Maramureș

Regiunea Maramureș este renumită pentru bisericile de lemn, porțile maramureșene și tradițiile sale autentice. Călătoria cu mașina prin Maramureș îți va permite să descoperi sate pitorești precum Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Bârsana.

7. Bucovina

Bucovina este faimoasă pentru mănăstirile sale pictate, incluse în patrimoniul UNESCO. Cu mașina poți vizita mănăstirile Voronet, Humor, Moldovita și Sucevița, fiecare cu fresce excepționale și o istorie bogată.

8. Sibiu

Sibiu, fosta Capitala Culturală Europeană, este un oraș plin de viață și cultură. Piata Mare, Podul Minciunilor și Muzeul Brukenthal sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le poți descoperi în acest oras pitoresc.

9. Cheile Bicazului și Lacul Roșu

Cheile Bicazului oferă un peisaj impresionant cu stânci abrupte și serpentine strânse. La capătul lor, vei găsi Lacul Roșu, un loc perfect pentru o plimbare cu barca și relaxare în natură. Un serviciu de rent a car te va ajuta să ajungi la aceste destinații pitorești fără dificultate.

10. Constanța și litoralul Mării Negre

Constanța, cel mai mare port la Marea Neagră, combină istoria antică cu atracțiile moderne. Vizitează Cazinoul, Moscheea Carol I și Delfinariul, apoi relaxează-te pe plajele din stațiuni precum Mamaia, Eforie sau Vama Veche.

 

Călătoria cu mașina prin Romania îți oferă ocazia de a explora în propriul ritm și de a descoperi locuri care nu sunt accesibile altfel. Indiferent de destinația aleasă, vei fi răsplătit cu peisaje superbe, istorie bogată și experiențe de neuitat. Asigură-te că mașina ta este bine pregătită pentru drum și bucură-te de fiecare moment al călătoriei tale. Apelează cu încredere la serviciile de rent a car pentru a transforma călătoria ta într-o experiență plăcută și fără griji.

 

Social