3 sfaturi cand predai masina inchiriata

3 sfaturi cand predai masina inchiriata

18 Mar. 2020

predarea masinii inchiriateDaca intr-un articol anterior vorbeam despre care sunt elementele de care trebuie sa tii cont cand preiei masina inchiriata, exista cateva informatii carora trebuie sa le acorzi atentie si atunci cand predai automobilul inchiriat.

Combustibilul

Companiile de rent a car pot avea politici diferite in ceea ce priveste rezervorul de combustibil al masinii inchiriate. Cele mai multe dintre ele includ un rezervor de combustibil complet cand preiei autovehiculul. La returnare, va fi nevoie sa il realimentezi daca acest lucru este precizat in contract. In caz contrar, compania de inchirieri auto ar putea percepe taxa pentru reumplere.

Inspectia masinii

verificarea masinii inchiriateLa fel cum trebuie sa verifici starea masinii in momentul preluarii, companiile de inchiriere verifica si ele starea masinii pentru a fi sigure ca masina este returnata in aceleasi conditii, fara sa existe zgârieturi sau alte daune.

Masina trebuie predata in aceeasi stare in care a fost predata, iar aspectul ce tine de curatenie trebuie, de asemenea, respectat. Daca ai calatorit alaturi de copii cu masina inchiriata, este important sa te asiguri ca scaunele si podeaua vehiculului nu sunt murdare, nu exista gunoi sau orice altceva.

Recomandat ar fi sa cotrolezi starea autoturismului impreuna cu personalul companiei pentru a o compara cu cea mentionata in contractul de inchiriere. In cazul in care au fost aduse daune automobilului, de la avarii ale caroserii la accesorii lipsa, vor fi facturate daunele constatate, luand in considerare asigurarile complementare incheiate cand vehicului a fost preluat.

Respectarea contractului

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont este respectarea prevederilor din contract. Asigura-te ca returnezi masina, cheile si documentele automobilului la data stabilita in contractul de inchiriere! Daca doresti sa prelungesti perioada inchirierii, adreseaza-te biroului de inchiriere al companiei pentru a primi informatiile de care ai nevoie! Important este sa te asiguri ca ai suma necesara pentru plata pe care o impune prelungirea contractului.

Daca alegi sa inchiriezi masina de la Compexit Rent a car, este posibil sa restitui autoturismul intr-un oras diferit fata de cel de unde l-ai preluat, insa va trebui sa platesti o taxa pentru dislocare.

Categorii