Ghidul complet pentru inchirierea unei masini

Ghidul complet pentru inchirierea unei masini

29 Jan. 2021

ghid pentru inchirierea unei masini

Te gandesti sa inchiriezi o masina pentru urmatoarea calatorie, dar nu esti sigur de unde ar trebui sa incepi? De la gasirea celui mai bun pret pana la alegerea celor mai bune optiuni de asigurare, exista o serie de lucruri pe care ar fi bine sa le cunosti inainte de a inchiria o masina.

Alegerea firmei de rent a car

Primul pas ar fi alegerea firmei de rent a car pentru care vrei sa optezi. Este important sa fii atent la mai multe aspecte si sa nu fii atras doar de ofertele de pret. Clauzele existente in contract, gama de masini din care ai de ales, locatiile din care poti prelua autovehiculul sau serviciile suplimentare la care ai acces sunt toate elemente de care ar fi bine sa tii cont pentru a lua cea mai buna decizie. Mai multe informatii poti gasi si in articolul cu sfaturi pentru alegerea unui serviciu de inchirieri auto.

Rezervarea masinii pe care vrei sa o inchirieziProcesul de rezervare al masinii este destul de simplu daca stii deja ce model de masina ti-ai dori si care este perioada exacta pentru care vrei sa inchiriezi automobilul. Daca inca esti nehotarat in privinta masinii, afla care sunt cele mai importante 3 criterii in functie de care sa alegi masina de inchiriat.

Dupa ce te-ai decis, selecteaza masina, perioada de inchiriere si alte optiuni suplimentare pentru care ai vrea sa optezi (GPS, Internet to go, lanturi de zapada, scaun auto de copil sau asigurare complementara -daca optezi pentru ea, nu va mai fi nevoie sa platesti garantia masini.)

Nu uita nici de locatiile de preluare si de returnare a autovehiculului! Daca esti din Cluj-Napoca si optezi pentru a inchria de la Compexit Rent a Car, ai optiunea de a prelua si a returna masina in Aeroportul Cluj-Napoca, fara alte costuri suplimentare. Astfel, in cazul in care vii in tara cu avionul, iti va fi mult mai usor sa pornesti la drum catre destinatia dorita direct din aeroport dupa preluarea masinii.

Dupa completarea datelor personale, alegerea modalitatii de plata si selectarea modului prin care doresti sa se realizeze comunicarea (SMS sau mail), tot ce mai trebuie sa faci este sa trimiti rezervarea si sa astepti confirmarea.

Tipurile de asigurari pentru care poti opta

ghid al inchirierilor auto

Daca nu cunosti prea multe in ceea ce priveste asigurarile pentru o masina inchirata, e bine ca exista mai multe tipuri, in functie de nivelul de protectie pe care vrei sa il obtii si de raspunderea financiara pe care o acopera fiecare dintre ele. La Compexit Rent a Car, de exemplu, exista 3 tipuri principale de asigurari complementare – Collision Damage Waiver Minim, Collision Damage Waiver Mediu si Super Collision Damage Waiver. Mai multe detalii gasesti in articolul despre fiecare dintre tipurile de asigurare cand inchiriezi o masina.

Preluarea masinii inchiriate

Dupa ce ai rezervat masina si ajungi la momentul in care trebuie sa preiei masina, ar fi bine sa te asiguri ca ai toate documentele de care ai nevoie (permisul de conducere si un act de identitate – buletin/ pasaport/ card international de identitate). In plus, acorda o atentie deosebita contractului de inchiriere pe care il semnezi. Citeste termenii contractului, vezi care sunt conditiile de inchiriere si fii atent la clauzele prevazute in contract. Nu in ultimul rand, verifica starea masinii pentru a te asigura ca aceasta corespunde cu cea descrisa in documentele de inchiriere. In cazul in care obsevi vreo avarie ce nu e mentionata in fisa de predare, anunta personalul pentru a corecta fisa.

Predarea masinii inchiriate

Dupa ce te-ai intors din calatoria ta cu masina inchiriata, va trebui sa fii atent la cateva aspecte si atunci cand o predai. Asigura-te ca realimentezi in cazul in care in contract este mentionat ca rezervorul trebuie sa fie plin la returnare. De asemenea, verifica daca masina se afla in aceeasi stare ca atunci cand ai preluat-o. Acest lucru inseamna implicit o masina curata, fara mizerie sau murdarie pe scaune sau tapiterie. 

Categorii